HET GOEDE DOEL

Sportstichting Samen Verder De Bilt – Bilthoven

is een stichting die sporten voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk maakt. De stichting bestaat uit zo’n 20 vrijwillige begeleiders en heeft ongeveer 45 sporters onder haar hoede.

Samen zorgen wij ervoor dat de meest kwetsbare en afhankelijke burgers van de gemeente twee keer per week kunnen sporten (zwemmen en zaalsport) op hun eigen niveau. Naast de lichaamsbeweging is het sociale samenzijn van gigantisch belang voor deze groep. Om die reden onderneemt Samen Verder nog veel meer activiteiten met als doel beweging en sociale interactie voor de sporters. Denk dan aan deelname aan de avondvierdaagse, de zwemvierdaagse, de special obstacle run maar ook een dagje uit en een kerstbingo.

Dit kost geld. Niet voor alle belangenloze vrijwilligers maar voor zwembadhuur, zaalhuur en organisatie en dergelijke. Dit geld is er gedeeltelijk maar contributie en (teruglopende) subsidie van de gemeente is onvoldoende om jaarlijks alle kosten te dekken. Om deze reden hebben we extra donaties nodig en waarderen wij die dan ook bijzonder. Ook opbrengsten van speciaal georganiseerde evenementen zoals de Biltse Zeepkisten Race zijn daarom dan ook meer dan welkom.

Wilt u ervoor zorgen dat wij deze afhankelijke doelgroep kunnen blijven laten sporten? Steun dan deze dankbare groep via de Biltse Zeepkisten Race.

Namens alle sporters hartelijk dank! Door u kunnen we samen verder.

 

Hugo van Usen

Voorzitter Sportstichting Samen Verder De Bilt - Bilthoven

 

Samen verder de Bilt
RT163 logo

De Ronde Tafel Bilthoven zet zich met de Biltse Zeepkistenrace jaar op jaar in voor een sfeervolle dag voor de inwoners van Bilthoven/gemeente De Bilt. Ieder jaar slagen we er in dit event met een positief resultaat af te sluiten. Dit bedrag wordt geschonken aan een lokaal goed doel dat is gerelateerd aan kinderen.

 

In eerdere jaren ontvingen stichting Leergeld, de vrijwilige Jeugdbrandweer, stichting Christophorus een donatie voor de financiering van hun activiteiten.

Bovendien hebben we geholpen om speelgelegenheden te renoveren dan wel te vernieuwen in gemeente De Bilt